önemsiz - önemli değil

Bir şeyin önemli olmamasıyla önemsiz olması arasında, çoğu kez göz ardı etsek de küçük bir fark vardır. Bir şeyin önemli olmaması onun önemsiz olduğunu göstermez.

Gmail, birkaç ay önce, posta kutusu benim gibi dolup taşanlar için güzel bir hizmet başlattı. Gelen postaları "önemli - önemli değil" diye kategorilere ayırabiliyorsunuz. Ayrıca Gmail, kendine göre bir algoritmayla bazı e-postaları "önemli" olarak işaretleyebiliyor.

Bir e-postanın, diğer yığından ayrılmasını istiyorsanız "önemli" olarak işaretliyorsuınuz. Ya da tam tersi, "önemli" kategorisinde bulunan ama sizin için öncelikli olmayan e-postaları "önemli değil" diye belirleyebilirsiniz.

Ancak, aynı hizmetin Android versiyonunda küçük bir çeviri hatası var. Kutunuza önemli kategorisinde gelmiş bir e-postayı "önemli değil" diye işaretlemek istediğinizde, size "önemsiz olarak işaretle" seçeneği çıkartıyor.

Oysa, en başta da dediğim gibi, o e-postanın önemli olmaması, onun önemsiz olduğu anlamına gelmez. O e-postayı "önemsiz" olarak işaretlemek demek, "Bana bunu bir daha gösterme. Bunun hiçbir önemi yok." demek anlamına gelir. Halbuki "önemli değil" olarak işaretlersem, o e-postanın sadece öncelikli olmadığını, ama önemsiz de olmadığı için ileride müsait olduğumda bakabileceğimi belirtmiş olurum.

Yorumlar